AMSTERDAM - Clarence Seedorf wordt al enige tijd niet meer opgeroepen voor het Nederlands elftal, maar wat hem betreft hoeft bondscoach Bert van Marwijk hem ook niet te benaderen.

De middenvelder van AC Milan liet tegenover Voetbal International weten niet met Oranje mee te willen naar het WK in Zuid-Afrika.

''Het knaagt al een tijdje aan me dat het niet uitmaakt hoe ik presteer bij mijn club'', citeerde VI-hoofdredacteur Johan Derksen Seedorf.

Duidelijkheid

''Daarom wil ik duidelijkheid scheppen. Als Van Marwijk me nu alsnog oproept, gebeurt dat op basis van een discussie die wordt gevoerd en dus de verkeerde argumenten.''

''Ik ben onder Marco van Basten al eens op zo'n manier teruggekeerd bij Oranje, maar dat werd geen succes. Mocht Van Marwijk al van plan zijn me te selecteren voor het WK, dan hoeft hij me niet te bellen'', aldus Seedorf.

Andere bondscoach

De mogelijkheid na de mondiale titelstrijd, wanneer er mogelijk een andere bondscoach is, weer voor Nederland te spelen laat Seedorf open.

Van Marwijk riep Seedorf nooit op voor het Nederlands elftal met als uitleg dat hij hem een te grote speler vindt om op de bank te zetten.