TURIJN - Trainer Lous van Gaal begint dinsdag in Turijn vol zelfvertrouwen met Bayern München aan de poging te overwinteren in de Champions League.

De Zuid-Duitse club moet wel van Juventus winnen om de achtste finales te bereiken.

''We hebben de laatste wedstrijden gewonnen. Momenteel zijn we mentaal ijzersterk'', keek de Nederlandse trainer maandag vooruit naar de kraker.

Of Arjen Robben dinsdag in de basis begint, liet de Nederlandse trainer nog in het midden. De Nederlandse vleugelspits maakte vrijdag zijn rentree na een blessureperiode.

Dik oog

''Ik wil wel van het begin spelen'', zei Robben zelf. Verdediger Daniel van Buyten is ondanks een dik oog gewoon inzetbaar. ''Hij kan zonder problemen spelen'', aldus Van Gaal.

De Franse vedette Franck Ribéry is nog geblesseerd, de Italiaanse spits Luca Toni maakte de reis naar Italië niet mee.

Aanvoerder Mark van Bommel gaf aan dat de Duitse ploeg gelooft in een zege bij Juventus. ''Ons zelfvertrouwen is niet gespeeld. We voeren geen show op'', aldus de Oranje-international.

Angst

Bayern München trof Juventus twee maal eerder in Turijn, ook in de groepsfase van de Champions League. Zowel in 2004 als in 2005 verloren de Duitsers.

Robben weet dat de Italianen in het voordeel zijn. Ze hebben genoeg aan een gelijkspel. ''Italiaanse ploegen kunnen verdedigen en op hun kansen wachten.

Daarin zijn het meesters. Toch heeft Juventus wat angst voor ons'', hield Robben maandag de moed erin.

Lucht

''Winnen we hier in Turijn, dan spreekt men nog jaren van deze wedstrijd'', gaf Van Bommel het belang van het duel aan.

Bayern München houdt zich vast aan de resultaten van de laatste weken, waarin drie keer op rij werd gewonnen. ''Dat heeft ons wat lucht gegeven'', meende aanvaller Bastian Schweinsteiger.

Hoopvol

Tegenstander Juventus kende in het weekeinde een voortreffelijke generale, met de 2-1-winst op koploper Internazionale.

''We hebben bewezen in belangrijke wedstrijden op ons best te zijn'', waarschuwde trainer Ciro Ferrara de hoopvolle Duitsers alvast.