AMSTERDAM - Fred Rutten moet voor de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk schuiven op de middelste linie. Door de schorsing van Ibrahim Afellay en de blessure die Otman Bakkal tegen Sparta Praag opliep, starten naar verwachting Ola Toivonen en Timmy Simons in de basis.

Eerder in de week gaf de trainer van PSV aan dat ook het opstellen van Dirk Marcellis en Stijn Wuytens als vervangers van Afellay en Bakkal tot de mogelijkheden behoort.

Rutten lijkt niet van plan te zijn rechtsback Stanislav Manolev door te schuiven naar het middenveld. "Het is niet logisch om het elftal overhoop te halen", verklaart Rutten in De Telegraaf.

De Guzman

Zijn collega bij Feyenoord, Mario Been, heeft besloten nog geen beroep te doen op Jonathan de Guzman. De spelmaker keert terug van een blessure, maar is volgens de oefenmeester nog niet wedstrijdfit.

Tegenstander FC Groningen zag in aanloop naar het duel in De Kuip de ziekenboeg leegstromen. Trainer Ron Jans kan daardoor weer een beroep doen op Fredrik Stenman, Tim Matavz, Leandro Bacuna, Danny Holla, Mike Zonneveld en Michael Jansen.

Ajax

Ajax treedt zondag in Utrecht aan met Urby Emanuelson binnen de gelederen. De linksbenige middenvelder lijkt op tijd hersteld van een rugblessure die hij woensdag tijdens het duel in de Europa League met FC Timisoara opliep. Ook Dennis Rommedahl is fit.