MELBOURNE - De Nederlandse mannen zijn er zondag niet in geslaagd de derde plaats in de Champions Trophy te behalen. In de troostfinale was Zuid-Korea met 4-2 te sterk voor Oranje.

Nederland nam in het duel tegen de Koreanen nog wel een 1-0 voorsprong. Maar Korea zette de wedstrijd in het tweede bedrijf naar zijn hand.

Bij een 1-3 achterstand mocht Taekema voor Nederland nog wel wat terug doen. Maar nog geen minuut later besliste de Koreaan You de partij definitief in Oranjes nadeel.

Afgereisd

Bondscoach Michel van de Heuvel was met een sterk verjongde selectie naar Melbourne afgereisd. Ervaren spelers als Guus Vogels, Geert-Jan Derikx, Timme Hoyng en Ronald Brouwer waren door de keuzeheer niet opgeroepen.

Oranje presteerde wisselvallig tijdens het toernooi, mogelijk als gevolg van het gebrek aan ervaring.

Kansloos

Zo verloor Oranje in zijn tweede duel nog volslagen kansloos tegen gastland Australië (2-7). De knappe overwinning in het laatste groepsduel tegen Duitsland betekende bijna alsnog een finaleplaats. De 3-4 was echter niet afdoende, waarna de troostfinale tegen Zuid-Korea resteerde.

Spanje won eerder op de dag de wedstrijd om de vijfde plek met 5-2 van Engeland. De finale tussen Australië en Duitsland wordt later op de dag gespeeld.