MADRID - Real Madrid heeft zaterdagavond voor eigen publiek van Almeria gewonnen (4-2). De formatie verloor echter in de slotfase van het duel ook Cristiano Ronaldo met een rode kaart.

De Portugees incasseerde twee gele kaarten en ontbreekt daarom volgende week tijdens de topper tegen Valencia. Real Madrid heeft nog steeds twee verliespunten meer dan koploper Barcelona, dat voor het eerst in vier jaar weer eens bij Deportivo la Coruna won (1-3).

Ronaldo kreeg in de 84e minuut voor de eerste keer geel nadat hij zijn shirt uittrok toen hij voor 4-2 had gezorgd.

De aanvaller incasseerde vier minuten later zijn tweede prent omdat hij natrapte bij tegenstander Juanma Ortiz.

Van der Vaart

Rafael van der Vaart begon in de basisformatie van Real Madrid. Hij verving de afwezige Kaká en werd na ruim een uur gewisseld toen zijn ploeg op achterstand kwam. Royston Drenthe viel tijdens de slotfase in.

Sergio Ramos opende in de 31e minuut de score voor Real Madrid, dat na rust binnen zes minuten de voorsprong verspeelde.

Soriano maakte in de 58e minuut gelijk en Kalu Kuche bracht Almeria in de 62e minuut zelfs op voorsprong (1-2). Gonzalo Higuain maakte in de 74e minuut gelijk (2-2), waarna Benzema en Ronaldo het duel beslisten (4-2).

Barcelona

Barcelona dankte de zege op Deportivo la Coruna voor een groot deel aan sterspeler Messi, de Argentijn die maandag in Parijs als voetballer van het jaar wordt gekroond.

Hij opende in de 27e minuut de score (0-1). Deportivo la Coruna kwam in de 39e minuut op gelijke hoogte na een rake kopbal van Adrian (1-1).

Messi en Zlatan Ibrahimovic stelden de zege van Barcelona in de laatste tien minuten veilig.