ROTTERDAM - Doelman Rob van Dijk keert zondag bij de thuiswedstrijd tegen FC Groningen terug in de basisploeg van Feyenoord. De 40-jarige routinier moet weer opdraven als vervanger van de 21 jaar jongere Braziliaan Darley.

De Zuid-Amerikaan hield aan de uitwedstrijd zondag tegen ADO Den Haag (0-2) een voetblessure over. Daardoor kon hij de afgelopen week niet meetrainen.

''Ik vind het dan mijn verantwoordelijkheid om Rob op tijd te vertellen dat hij keept'', liet coach Mario Been vrijdag op de website van Feyenoord weten.

''Qua niveau maakt het geen verschil, alleen hadden we aanvankelijk met het oog op de toekomst voor Darley gekozen.''

Schenkeveld

Bart Schenkeveld (18) krijgt als rechtsback een herkansing van Been. Hij debuteerde verdienstelijk tegen ADO Den Haag. Giovanni van Bronckhorst keert als linksback terug van een schorsing. Daardoor moet Kelvin van Leerdam op de bank beginnen.

"Bart heeft mij vorige week een goed gevoel gegeven", zegt Been. "Hij brengt in mijn ogen voetballend iets extra's, dat heeft hij op trainingen en tegen ADO Den Haag laten zien."

Ook Roy Makaay is weer reserve. Zowel Sekou Cissé als Jon-Dahl Tomasson is weer fit. De laatste viel bij ADO in, Cissé ontbrak in Den Haag wegens kiespijn.

Hofland

Kevin Hofland en Jonathan de Guzman fungeren tegen FC Groningen als wisselspeler. Beiden waren door fysieke ongemakken enige tijd uit de roulatie. Middenvelder Karim El Ahmadi is nog niet hersteld van een hamstringblessure.