AMSTERDAM - Roda JC verkeert in acute betalingsproblemen nu de gemeente Kerkrade heeft gezegd pas in januari 2010 een beslissing te kunnen nemen over het eventueel aankopen van de resterende stadionaandelen voor zes miljoen euro, zo meldt De Telegraaf vrijdag.

De huidige nummer zeventien van de eredivisie kan daardoor in het eerste kwartaal van volgend jaar de 275.000 euro aan aflossing en rente over het Parkstad Limburg Stadion niet aan de bank voldoen.

Martin van Geel, de algemeen directeur van Roda JC, verzocht de gemeente Kerkrade onlangs om dit jaar een beslissing te nemen.

Van Geel heeft aangegeven door burgemeester Jos Som op de hoogte te zijn gesteld van het feit dat de gemeente meer tijd nodig heeft om een gedegen voorstel voor de raad op papier te zetten.

'‘Dat heb ik gewoon te respecteren. Ik wil die mensen niet onder druk gaan zetten,'’ aldus Van Geel.

Spelerssalarissen

De directeur beseft dat hierdoor betalingsproblemen zullen ontstaan. ‘'In januari zal hier inderdaad sprake van zijn. We gaan nu proberen dat intern op te lossen. Of de spelerssalarissen niet betaald kunnen worden? Ik ga de betalingsproblemen niet specificeren.’'