CALGARY - Mark Tuitert en Stefan Groothuis zullen tijdens de wereldbekerwedstrijden in Calgary tegen elkaar rijden op de 1500 meter. De schaatsers van de Control-formatie zijn ingedeeld in de negende rit. Dat is donderdagavond (lokale tijd) bij de loting gebleken.

Tuitert en Groothuis, die pas woensdag in de Canadese stad aankwamen, komen in de voorlaatste rit in actie. Het laatste paar wordt gevormd door de Noor Havard Bokko en de Amerikaan Shani Davis.

Rhian Ket komt in de zevende rit in actie tegen de regerend olympisch kampioen Enrico Fabris uit Italië. Kjeld Nuis verschijnt als eerste op het ijs, samen met de Fransman Alexis Contin.

Groenewold

Op de 3000 meter voor vrouwen schaatst Renate Groenewold tegen Cindy Klassen uit Canada, in de vierde rit. Moniek Kleinsman stuit een race later op de Amerikaanse rijdster Catherine Raney,

Ireen Wüst komt daarna op het ijs tegelijkertijd met de Canadese schaatsster Brittany Schussler. Ook Jorien Voorhuis en Diane Valkenburg acteren op de 3 kilometer in de A-groep.

De mannen en vrouwen werken vrijdag ook nog de 500 meter af.