LISSABON - SC Heerenveen heeft donderdag zijn vijfde wedstrijd in groep D van de Europa League gelijk gespeeld bij Sporting. De ploeg uit Portugal kwam in blessuretijd op gelijke hoogte door invaller Grimi: 1-1.

Oussama Assaidi had de ploeg van trainer Jan de Jonge aan het begin van de tweede helft op voorsprong gebracht.

De Friezen spelen op woensdag 16 december de laatste groepswedstrijd thuis tegen FK Ventspils. Heerenveen, dat vijf punten heeft, moet die wedstrijd in elk geval winnen om nog kans te maken op een plek in de volgende ronde.

De bekerwinnaar is dan nog afhankelijk bij het resultaat bij de wedstrijd tussen Hertha BSC en het al geplaatste Sporting.

Hertha

In Duitsland mag Hertha BSC dan hard op weg zijn naar de tweede Bundesliga, in de Europa League heeft de ploeg uit Berlijn plotseling zicht op een plek bij de laatste 32.

Na het duel met Heerenveen in Friesland bracht Hertha donderdagavond ook de uitwedstrijd tegen FK Ventpils in Letland tot een goed einde: 0-1.

Rode kaart

De Braziliaan Raffael maakte de treffer in Riga al na twaalf minuten. In de slotfase viel hij opnieuw op, toen in negatieve zin met een rode kaart (2x geel). Door de winst kwam Hertha in groep D op zeven punten, twee meer dan Heerenveen.

De Duitsers ontvangen in de laatste wedstrijd Sporting, dat al zeker is van plaatsing. Heerenveen dat afsluit tegen Ventspils heeft nog een heel kleine kans.