PARIJS - De renstal van Sauber keert volgend jaar terug in de Formule 1. De internationale autosportfederatie FIA bevestigde donderdag dat het Zwitserse team van Peter Sauber als dertiende equipe is toegelaten.

Sauber neemt de plek in van Toyota, dat zich heeft teruggetrokken uit de koningsklasse van de autosport.

Sauber was tussen 1993 en 2005 al als zelfstandig team actief in de Formule 1.

Met Nick Heidfeld en Kimi Räikkönen als coureurs eindigde het team in 2001 als vierde in het WK voor constructeurs, de beste prestatie van Sauber ooit.

Vier jaar geleden verkocht Peter Sauber zijn renstal aan BMW. Vorige week nam de 66-jarige Zwitser het Formule 1-team weer over van BMW.De Zwitserse renstal gaat gebruik maken van Ferrari-motoren.

Geen rijders

''Dit is erg goed nieuws voor alle medewerkers van het team na weken van onzekerheid'', aldus de ervaren teambaas. ''Nu we zijn toegelaten tot de Formule 1, kunnen we met coureurs en sponsors gaan onderhandelen.''

Sauber heeft vooralsnog geen rijders onder contract staan. De Pool Robert Kubica is overgestapt naar Renault, terwijl de verbintenis met Nick Heidfeld is afgelopen.

De deelnemerslijst voor volgend seizoen is: McLaren, Brawn GP (wordt Mercedes GP), Red Bull, Ferrari, Williams, Renault, Force India, Toro Rosso, Lotus, Campos Meta, US F1 Team, Virgin Racing en Sauber.