AMSTERDAM - Urby Emanuelson weet nog niet of hij zondag met Ajax tijdens de uitwedstrijd tegen FC Utrecht in actie kan komen.

Emanuelson verliet per brancard het speelveld en had ook donderdag nog veel pijn. Het is echter niet uitgesloten dat hij zondag alweer kan spelen.

Kneuzing

''Urby heeft een kneuzing in de onderkant van zijn rug'', verklaarde clubarts Edwin Goedhart. ''Dat kan even duren, maar zo'n blessure kan ook snel herstellen. Het is even afwachten.''

Gregory van der Wiel is gewoon beschikbaar voor het duel met FC Utrecht. De rechtsback kreeg tegen Timisoara last van zijn bovenbeen. ''Maar het gaat nu weer goed'', zei hij donderdag na een nachtje slapen. ''Ik ben er bij.''

Ziekenboeg

De geblesseerde Gabri, Siem de Jong, Kennedy Bakircioglü en Thimothée Atouba stappen zondag nog niet met hun ploeggenoten in de spelersbus. Dennis Rommedahl gaat mogelijk wel mee naar Utrecht.

De Deen trainde donderdag succesvol mee met Jong Ajax. Trainer Martin Jol besluit zaterdag na de training of hij Rommedahl in zijn selectie voor de krachtmeting met FC Utrecht opneemt.