HEERENVEEN - Trainer Jan de Jonge beschikt voor het duel tegen Sporting Portugal van donderdag in de Europa League over een nagenoeg fitte selectie.

Alleen de inzetbaarheid van Michal Papadopulos is twijfelachtig. De Tsjechische aanvaller trainde woensdag in Lissabon apart van de groep. Papadopulos gaf na afloop van de training echter aan te willen spelen.

De Jonge was terughoudend: ''Misschien spelen ze alle drie, maar ik moet ook rekening houden met zondag. Heracles is een belangrijk potje.''

Viktor Elm, zaterdag tegen RKC nog goed voor twee treffers, is voldoende hersteld van een lichte knieblessure.

Verdediger Kristian Bak-Nielsen is ook weer fit na klachten aan de voet. Daryl Janmaat ontbreekt door een schorsing. De Jonge nam voor de zekerheid A-junior Jeffrey Gouweleeuw mee naar Portugal.

Vertrouwen

De coach heeft vertrouwen in een goede afloop: ''We weten niet precies hoe ze spelen, maar we hebben diverse varianten om Sporting op te vangen.''

Sporting is ongeslagen koploper in groep D met tien punten uit vier duels. Heerenveen strijdt om de de tweede plaats met het Duitse Hertha BSC en FK Ventspils uit Letland.