TIMISOARA - Trainer Martin Jol van Ajax beslist woensdag pas vlak voor de uitwedstrijd in de Europa League tegen FC Timisoara of hij een beroep doet op Vurnon Anita en Urby Emanuelson.

Beide spelers zijn licht geblesseerd en oefenden dinsdag nog apart van de selectie. ''Ik ga geen risico met ze nemen'', blikte trainer Martin Jol alvast vooruit naar de competitiewedstrijd van zondag tegen FC Utrecht.

Groepswinst

Ajax overwintert in de Europa League als het niet verliest van FC Timisoara. De laatste poulewedstrijd tegen Anderlecht gaat in dat geval op 17 december alleen nog om de groepswinst.

''Ik heb de neiging om spelers rust te geven'', verklaarde Jol. ''Maar we zijn ook geen Manchester United. Ik kan niet elf andere spelers opstellen. We moeten wel een punt pakken.''

Trainer Ioan Sabau van FC Timisoara beloofde met zijn sterkste elftal te beginnen. ''We vechten namelijk voor onze laatste kans. We moeten winnen'', verklaarde de oud-speler van Feyenoord.

Vertonghen

Jan Vertonghen lijkt fit voor het duel met FC Timisoara. Hij had de laatste dagen last van een teenblessure, maar trainde dinsdagavond zonder problemen mee.

Jol kan zeker geen beroep doen op de geblesseerde Gabri, Kennedy Bakircioglü, Siem de Jong en Thimothée Atouba.

Vermoedelijk opstelling Ajax: Stekelenburg; Silva, Alderweireld, Vertonghen en Van der Wiel; Enoh, De Zeeuw en Aissati; Suarez, Pantelic en Sulejmani.