LOS ANGELES - Tiger Woods heeft zich maandag afgemeld voor de Chevron World Challenge, deze week in Thousand Oaks (Californië).

De beste golfer ter wereld besloot daartoe wegens de verwondingen die hij aan het gezicht opliep door het bizarre auto-ongeluk vrijdagochtend vroeg vlak bij zijn huis in Florida. Woods liet op zijn website weten pas volgend jaar weer in actie te komen.

Woods is zelf al jaren de gastheer van de World Challenge, die donderdag begint. De opbrengst van het evenement gaat naar zijn liefdadigheidsstichting. ''Het spijt me zeer dat ik er niet bij kan zijn, maar het wordt vast een mooi toernooi.''

Brandkraan

Woods raakte in het holst van de nacht bij het verlaten van zijn oprijlaan een brandkraan en botste vervolgens tegen een boom in de tuin van zijn buurman.

De Amerikaanse roddelpers beweert sindsdien dat de sportmiljardair door zijn vrouw achterna werd gezeten met een golfclub wegens een buitenechtelijke affaire. Het paar ontkent dat in alle toonaarden, maar de politie wil wel van Woods weten wat er precies is gebeurd.