LONDEN - Het nieuwe formule 1-team Manor GP start in 2010 onder de naam Virgin Racing. Dat heeft de internationale autosportfederatie bekendgemaakt.

De Virgin Group van multimiljonair Richard Branson was dit jaar nog sponsor van Brawn GP, dat overgenomen is door Mercedes.

De FIA publiceerde maandag de officiële inschrijflijst voor komend seizoen. Daarop staan twaalf teams die hun rentree dan wel entree in de Formule 1 hebben bevestigd. Onduidelijk is nog wie de plaats van Toyota gaan innemen.

Toyota

De FIA liet in een voetnoot weten dat Toyota formeel een team aan de start moet brengen, maar dat het Japanse bedrijf daartoe niet in staat is. Sauber, na het afhaken van sponsor BMW terug bij oprichter Peter Sauber, lijkt de meest logische vervanger.

De eigenaar verwacht dat hij op korte termijn uitsluitsel krijgt. Hij wil gaan rijden met Ferrari-motoren. De ontwikkeling van de wagen voor 2010 verloopt volgens schema.

De FIA-lijst voor 2010 is: McLaren, Brawn GP (wordt Mercedes GP), Red Bull, Ferrari, Williams, Renault, Force India, Toro Rosso, Lotus, Campos Meta, US F1 Team, Virgin Racing.