GRONINGEN - Sepp de Roover is de rest van het seizoen uitgeschakeld met een zware knieblessure. Dat maakte zijn club FC Groningen maandag bekend op de website.

De Belgische international scheurde zondag in de wedstrijd tegen NEC (2-2) de voorste kruisband van zijn linkerknie af. De Roover is al de derde speler van Groningen die dit seizoen uitvalt met een gescheurde kruisband.

Eerder waren Ondrej Svejdik en Petter Andersson de slachtoffers van dit ernstige leed aan het kniegewricht.

Rechterknie

De Roover wist zondag na een duel met Saïdi Ntibazonkiza van NEC meteen dat het mis was: ''Ik heb bij PSV op 19-jarige leeftijd een zelfde blessure gehad, maar dan aan de rechterknie. De uitkomst van de onderzoeken maandag bevestigen slechts wat ik al vreesde. Mijn gevoel heeft me helaas niet in de steek gelaten.''

De blessure komt op een vervelend moment voor De Roover. Trainer Dick Advocaat liet de rechtsback half november debuteren in de Belgische nationale ploeg tegen Hongarije. Desondanks is De Roover optimistisch over zijn herstel.

''Dit is natuurlijk een zware teleurstelling, maar mentaal ben ik sterk genoeg. Gisteren was ik nog down, maar ik kijk nu al weer vooruit.''