AMSTERDAM - Martin Whitmarsh denkt dat de rivaliteit tussen kampioenen en teamgenoten Lewis Hamilton en Jenson Button goed zal zijn voor McLaren. De teambaas verwacht dat onderlinge competitie het team alleen maar vooruit zal helpen.

McLaren heeft voor het seizoen 2010 een unieke rijderssamenstelling. Oud-wereldkampioen Hamilton en regerend wereldkampioen Button gaan het bij McLaren tegen elkaar opnemen.

De uit de hand gelopen strijd tussen Hamilton en Fernando Alonso in 2007 staat bij velen nog vers in het geheugen. Toch is Whitmarsh ervan overtuigd dat de geschiedenis zich niet zal herhalen bij McLaren met opnieuw twee kampioenen in één team.

Vertrouwen

"Wij hebben er als organisatie vertrouwen in dat wij aan de eisen en verwachtingen van onze rijders kunnen voldoen", zegt Whitmarsh in gesprek met dagblad Independent.

"Lewis en Jenson zijn allebei kampioen en weten dus hoe het is om te winnen. Ik ben ervan overtuigd dat zij elkaar tot het uiterste zullen pushen en daarmee de prestaties van het team verbeteren. Het is mijn taak dat hun rivaliteit positief uitpakt voor het team."

Geen achterstand

Volgens de Brit zal Jenson Button geen achterstand hebben ten opzichte van Hamilton, omdat de laatste al langere tijd betrokken is bij McLaren.

Whitmarsh: "Traditiegetrouw betrekken wij onze coureurs bij het ontwikkelingsproces en het eerste dat wij gaan doen is Jenson wegwijs maken in ons team."

"Hij zal moeten wennen aan hoe wij bij McLaren te werk gaan, maar hij heeft voldoende ervaring om dat snel onder de knie te krijgen. Lewis heeft eerder laten zien dat je met de juiste voorbereiding heel ver kunt komen."