MELBOURNE - In de halve finale van het dubbel bij de mannen op de Rod Laver Arena viel donderdag een dode te betreuren. Een vogel vloog tijdens de partij tussen de Franse koppel Julien Boutter/Arnaud Clement en Michael Llodra/Fabrice Santoro in de lijn van een krachtige forehand van Llodra. Het beest overleefde deze 'aanslag' niet en viel dood neer op het centre court.

Bij deze treurige aanblik begonnen vrouwen en kinderen in de Rod Laver Arena te gillen. De tennissers bleven even verbaasd aan de grond genageld, maar Llodra kwam uiteindelijk als eerste in actie. Hij gooide zijn racket weg en keek of nog iets van de vogel te redden viel.

Toen dat niet het geval was, knielde hij bij het lijkje neer, maakte een kruis en bewees de vogel hiermee de laatste eer. De andere spelers vergezelden hem tot een official de ceremonie beëindigde en de wedstrijd werd vervolgd.

"Ik heb het niet express gedaan", zei Llodra. "Ik zag de bal plotseling afwijken. Maar misschien heb ik wel een vlinder het leven gered, die op het punt stond opgegeten te worden door die zwaluw."

In een hevige strijd zegevierden Llodra en Santoro uiteindelijk met 6-3 3-6 12-10.