MILAAN - Zes minuten kreeg Klaas-Jan Huntelaar zondagavond als invaller om AC Milan in de uitwedstrijd tegen Catania van een bloedeloze 0-0 af te helpen.

De Nederlandse spits liet eindelijk zien waarom hij bij de Italiaanse topclub het bankzitten beu is.

In de beperkte tijd die hem was gegund tekende de international voor twee treffers: 2-0.

Door de zege steeg Milan naar de tweede plaats, op zeven punten van leider en stadgenoot Internazionale.

Bekijk zijn tweede treffer

Blij

''Natuurlijk was iedereen blij aan het einde. Iedereen was ook blij voor mij en het voelt ook heel goed'', zei Huntelaar over zijn belangrijke eerste treffers in de Serie A.

Huntelaar gaf de afgelopen weken al aan dat hij bij Milan zou vechten voor zijn plaats. Op geruchten over een naderend einde van de samenwerking met de Italiaanse topclub in de winterstop, ging hij amper in.

Vechten

''Ik heb iedereen bij Milan gezegd dat ik voor de club zou spelen en zou vechten. Om te beginnen heb je dan natuurlijk wat doelpunten nodig."

"In het begin was het moeilijk. Ik speelde zelf ook niet goed. Ik hoop dat het nu beter zal gaan.''

Bank

Huntelaar zit zich bij AC Milan doorgaans op de bak te verbijten. De Braziliaanse oefenmeester Leonardo gunt de Nederlander, dit seizoen overgekomen van Real Madrid, amper speelminuten.

Milan heeft spitsen zat en Huntelaar lijkt in de pikorde meestal nummer vier, vijf of nog lager. Zondag zat hij 84 minuten op de bank, terwijl Milan maar geen afstand kon nemen van Catania.

Glorieus

Uiteindelijk haalde Leonardo de Fransman Mathieu Flamini naar kant om Huntelaar als breekijzer te gebruiken. Het werden glorieuze minuten voor de vroeger bij Ajax aan de lopende band scorende spits.

Met zijn eerste treffers voor Milan snoerde Huntelaar voor even de critici de mond. De eerste maakte hij op aangeven van Filippo Inzaghi, de tweede was een beauty. Met een stift besliste de aanvaller het duel en voorkwam hij puntenverlies voor zijn werkgever.

Inter

Koploper Internazionale versloeg Fiorentina (1-0) door een late treffer van Diego Milito. De benutte penalty van Milito, die de Argentijn zelf verdiende, kwam voor Inter op een goed moment.

Even daarvoor leek Alberto Gilardino na een prachtige actie Fiorentina op voorsprong te zetten, maar zijn inzet belandde op de paal. Aan het begin van de tweede helft dacht Inter de score te openen via Walter Samuel. De verdediger werd echter teruggefloten omdat hij zijn tegenstander zou hebben vastgehouden.

Mourinho

De ploeg van trainer José Mourinho lijkt vroeg in het seizoen al goed op weg naar de vijfde Italiaanse titel op rij. De Portugese coach reageerde nonchalant als altijd op deze constatering: ''Ik heb maar één plicht en dat is eerlijk zijn. Ik hoef niks te winnen.''

Mourinho kon zondag nog niet beschikken over de geblesseerde spelmaker Wesley Sneijder.

Juventus

Juventus verloor de tweede plaats aan AC Milan door een nederlaag (2-0) bij Cagliari. Nene zette de thuisploeg na een half uur op voorsprong. In de slotfase zorgde Alessandro Matri voor de beslissing na stevig protest van Juventus dat eerder een strafschop werd onthouden.

Komend weekeinde staat de topper tussen Inter en Juve op het programma.