DEN HAAG - Feyenoord heeft in november toch een overwinning behaald in de eredivisie. De ploeg van trainer Mario Been versloeg ADO Den Haag zondag op eigen veld met 2-0.

De voorgaande drie duels in deze maand tegen Ajax (1-5), AZ (1-1) en FC Utrecht (0-0) leverden voor de Rotterdammers slechts twee punten op.

Feyenoord begon met vijf tieners aan de wedstrijd. Rechtsback Bart Schenkeveld was één van hen. De 18-jarige nieuwkomer mocht bij absentie van de vleugelverdedigers Giovanni van Bronckhorst (geschorst), Dani Fernandez en Tim de Cler (beiden geblesseerd) zijn competitiedebuut bij de Rotterdammers maken.

De multifunctionele middenveler Kelvin Leerdam (19) speelde in de achterhoede aan de linkerkant.

Schenkeveld

Schenkeveld maakte een betrouwbare indruk. De jeugdinternational deed geen gekke dingen en greep in de persoonlijke duels met de Haagse spits Karim Soltani goed en stevig in.

Doelman Darley (19) was in de eerste helft aanzienlijk minder op dreef. De Braziliaan liet meer dan eens een simpele bal los en kwam ook soms onnodig ver uit zijn doel.

ADO Den Haag speelde met veel aanvalsdrang en strijdlust. De thuisploeg, met drie voormalige Feyenoorders in de gelederen (Buijs, Bosschaart, Derijck), wist zich evenwel geen raad met het vele balbezit.

Tot uitgespeelde kansen kwamen de Hagenaars voor de rust niet, mede door het sterke spel van de centrale verdedigers André Bahia en Ron Vlaar in de ploeg van coach Been.

Makaay

Aanvallend kon Feyenoord in de eerste helft ook niet veel uitrichten. De teruggekeerde aanvalsleider Roy Makaay, tevens aanvoerder, deed er alles aan om als vervanger van Sekou Cissé (gebitsproblemen) een goede indruk te maken.

In de 23e minuut dwong de 34-jarige spits doelman Barry Ditewig tot een knappe redding. Uit de daaruit voortvloeiende hoekschop kwam Feyenoord alsnog op voorsprong. Vlaar kopte hard raak uit een hoekschop van Luigi Bruins, die op het middenveld de geblesseerde Karim El Ahmadi verving.

Darley

Ook na de rust kon Feyenoord niet domineren. De Rotterdammers hielden het kwaliteitsarme duel wel redelijk onder controle, zonder aanvallend echt gevaarlijk te worden. Met een aantal goede reddingen herstelde doelman Darley zich van zijn onzekere eerste helft.

Arbiter Bas Nijhuis keurde in de enerverende slotfase nog een Haagse treffer terecht af wegens buitenspel. Georginio Wijnaldum schoot aan de andere kant nog op de paal voordat invaller Andwélé Slory de eindstand in de extra tijd op 0-2 bepaalde.