ALMELO - Heracles heeft zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Roda JC gewonnen (3-2). De Almeloërs hadden de voorgaande twee competitieduels, bij FC Groningen en PSV, met ruime cijfers verloren. Roda JC leed de tweede opeenvolgende nederlaag.

De Braziliaan Everton bracht de thuisclub na 24 minuten in de eerste helft aan de leiding, kort na de rust maakte Bas Dost 2-0.

Willie Overtoom maakte een kwartier voor tijd op curieuze wijze de derde Almelose treffer, hij scoorde direct uit een hoekschop.

In een toch nog spannende slotfase scoorden invaller Mads Junker en verdediger Pa-Modou Kah namens de Limburgers nog tegen.

Heerenveen

sc Heerenveen heeft zaterdagavond een goede serie van RKC Waalwijk afgebroken. De Friezen wonnen, na een goede start, moeizaam van de Brabanders: 3-1.

Heerenveen leek via twee treffers van Viktor Elm simpel af te rekenen met de hekkensluiter van de eredivisie.

Nadat de Zweed echter een strafschop miste en trainer Jan de Jonge de thuisclub verdedigender liet spelen, kwam Heerenveen nog flink in de problemen.

Invaller Fred Benson deed iets terug namens de bezoekers. Heerenveen wankelde maar hield stand. Na de 3-1 van Roy Beerens uit een counter kon de ploeg opgelucht ademhalen.