HAMBURG - Voor international Eljero Elia van Hamburger SV duurde de uitwedstrijd zaterdag tegen FSV Mainz 05 (1-1) slechts een kwartier.

De snelle aanvaller moest met een ogenschijnlijk zware blessure aan zijn linker enkel uitvallen. Hij ging per brancard van het veld.

Elia was het slachtoffer van een ingreep van tegenstander Nikolce Noveski. De Nederlander had in de derde minuut nog wel de assist gegeven bij de openingstreffer van Tunay Torun.

Zwaar gekneusd

Volgens Elia valt de ernst van zijn blessure relatief mee. ''Ik heb niets afgescheurd'', liet hij op de website van Voetbal International weten. ''Het is hooguit zwaar gekneusd. Ik verwacht binnen twee weken weer terug te zijn. Ik heb geluk gehad.''

Elia mist in elk geval de belangrijke wedstrijd van HSV woensdag tegen Rapid Wienin de Europa League. Hij is niet de enige basisspeler die door een blessure is weggevallen in de selectie.

Mladen Petric, Zé Roberto, Jonathan Pitroipa en Paolo Guerrero zijn momenteel evenmin beschikbaar voor coach Bruno Labbadia.

''We hebben het geluk even niet aan onze kant, maar het heeft geen enkele zin om ons daarover te beklagen'', liet de HSV-trainer nuchter weten.