AMSTERDAM - Serena Williams hangt een boete van één miljoen Amerikaanse dollar of een aftrek van 900 punten op de WTA-ranking boven het hoofd.

Dit naar aanleiding van haar tirade tegen een lijnrechter in de halve finale van de US Open tegen Kim Clijsters. Zaterdag komt de tuchtcommissie van de Internationale Tennisfederatie (ITF) in London bijeen om de zaak te bespreken, zo meldt Het Nieuwsblad.

Williams ging tijdens de wedstrijd uit haar dak tegen een vrouwelijke lijnrechter. "Als ik zou kunnen... Ik zou deze verdomde bal nemen en hem in je verdomde strot duwen," zou de Amerikaanse tegen de lijnrechter hebben geroepen.

Ze werd daarop door de toernooiorganisatie gestraft met een recordboete van 10.500 Amerikaanse dollar. Williams heeft zich na het incident meerdere malen verontschuldigd.

Extra straf

Nu kan Williams mogelijk een extra straf van de ITF verwachten. De sanctie zou volgens bronnen binnen de ITF het prijzengeld en de punten van de US Open kunnen zijn.

Williams verdiende één miljoen dollar en 900 punten met haar halve finaleplaats. De mogelijkheid bestaat ook dat ze wordt uitgesloten van de Australian Open of de US Open.