TILBURG - FC Twente kan zaterdag op bezoek bij Willem II alweer de tiende competitiezege op rij boeken. De indrukwekkende cijfers vertellen niet alles over het machtsvertoon van de lijstaanvoerder.

De formatie uit Enschede won zes van de laatste negen eredivisieduels met slechts één doelpunt verschil.

FC Twente heeft er inmiddels een gewoonte van gemaakt om ook in lastige situaties overeind te blijven. Vaak zorgt Bryan Ruiz voor opluchting.

De aanvaller uit Costa Rica, ook wel ''De Wezel'' genoemd, scoorde in de laatste zeven competitiewedstrijden voor FC Twente.

Hij moet in de topschutterslijst alleen aanvoerder Luis Suarez van Ajax (17 doelpunten) voor laten gaan.

Ajax

FC Twente verdedigt in de vijftiende speelronde een voorsprong van twee punten op PSV, dat vrijdagavond al in actie komt bij Sparta. Nummer drie Ajax volgt op zes punten. De Amsterdammers willen zondag iets goedmaken bij Vitesse.

Ajax verloor vorig seizoen in het Gelredome met 4-1. De spelers werden bij terugkomst in de Arena opgewacht door woedende supporters.

Nummer vier Feyenoord voert de subtop aan. De Rotterdammers stuiten zondag op ADO Den Haag, dat is afgezakt naar de vijftiende positie.

RKC

FC Utrecht (op 2 punten), AZ (3 punten) en NAC (4 punten) zijn de voornaamste belagers van Feyenoord. AZ ontvangt zaterdag VVV. FC Utrecht neemt het zondag voor eigen publiek op tegen NAC.

Hekkensluiter RKC won de laatste twee duels in de eredivisie. De club uit Waalwijk stuit zaterdag in het Abe Lenstra-stadion op Heerenveen. RKC heeft nog maar twee punten minder dan NEC, zondag opponent van FC Groningen. Heracles speelt zaterdag in Almelo tegen Roda JC.