AMSTERDAM - BMW verkoopt het Formule 1-team terug aan oprichter Peter Sauber. Dat heeft de Beierse autofabrikant vrijdag bekendgemaakt.

Als voorwaarde wordt gesteld dat het team de vrijgekomen dertiende plek op de grid van Toyota mag innemen.

Een eventuele overeenkomst met investeringsmaatschappij Qadbak is hiermee van de baan. BMW gaf afgelopen seizoen aan te stoppen met het Formule 1-project.

Klaus Draeger: "Wij zijn heel blij met deze oplossing. Het voldoet aan de belangrijkste eis van een kans op een succesvolle toekomst voor het team. Onze relatie met Peter Sauber kenmerkt zich door respect en is altijd uitstekend geweest."

"We willen Peter Sauber en het hele team bedanken voor de nauwe samenwerking van de afgelopen vier jaar", aldus het bestuurslid tegen F1Today.nl.

Opgelucht

Ook Peter Sauber zelf kan zijn geluk niet op: "Ik ben zeer opgelucht dat we tot een oplossing zijn gekomen. Het betekent dat de fabriek in Hinwil behouden blijft. Ik ben ervan overtuigd dat het team een mooie toekomst in de Formule 1 tegemoet gaat."

De Zwitser ziet absoluut kansen voor zijn renstal: "De sport ondergaat veranderingen die gunstig zijn voor privéteams. Ons personeel is zeer competent en gemotiveerd en ik ga deze nieuwe uitdaging graag aan met ze."