AMSTERDAM - Roy Makaay beslist in januari of hij in de transferperiode die dan aanvangt, op zoek gaat naar een nieuwe club. Het seizoen afmaken bij Feyenoord is nog altijd een optie voor de bankzitter.

''Het is nog een maand tot de winterstop'', zegt Makaay in De Telegraaf. ''Ik blijf hopen op een kans, waardoor ik mijn waarde kan bewijzen. Ik ben nu niet bezig met een vertrek. In de winterstop kijk ik wat op me afkomt en aan de hand daarvan neem ik een beslissing.''

Omdat Feyenoord dit seizoen moeizaam tot scoren komt, hoopt de club zich in de komende transferperiode aanvallend te versterken. ''Ik lig er geen seconde wakker van. Ik weet wat mijn kwaliteiten zijn. Als de club het nodig vindt om er een spits bij te halen, moeten ze dat doen.''

Ramp

Niettemin beleeft de voormalige topscorer van Europa zware tijden in De Kuip. ''Het blijft een ramp om op de bank te zitten'', aldus Makaay.

Hoe reëel de komst van een nieuwe aanvaller naar Rotterdam is, valt overigens te bezien. Feyenoord heeft geen geld en staat nog onder verscherpt toezicht van de KNVB.

''Om uit categorie 1 te komen moeten we ons verbeteren op het punt van exploitatie, schuld en liquiditeit en is er dus geen enkele ruimte om aankopen te doen'', zegt algemeen directeur van Feyenoord Eric Gudde in diezelfde krant.

Babovic-achtige oplossingen

''Voor eventuele versterkingen zijn we aangewezen op de eigen jeugd, spelers van Excelsior of Babovic-achtige oplossingen, die ons helemaal niets kosten. Externe financiers zijn ook geen oplossing meer, want daarmee verslechtert op termijn toch de schuldpositie", aldus Gudde.