AMSTERDAM - Marianne Timmer is niet kwaad op haar Chinese opponent Jing Yu. De schaatsster verzekerde haar tegenstandster in haar column in de Telegraaf dat vallen nu eenmaal bij het schaatsen hoort.

"Een valpartij hoort bij schaatsen, zeker bij sprinten. Ik heb gewoon de pech gehad dat ik ongelukkig in de boarding knalde", schrijft de 35-jarige Timmer.

"Ik heb begrepen dat ze me een brief wil schrijven om zich te verontschuldigen, maar dat is wat mij betreft niet nodig."

Yu schaatste eerder deze maand tijdens de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen Timmer onderuit op de 500 meter. De Chinese reed in de binnenbaan en kon de bocht niet houden. Ze viel en gleed naar de buitenbaan waar Timmer reed.

Timmer kon niet uitwijken waardoor ze viel en hard tegen de boarding terechtkwam. Door de valpartij mist Timmer waarschijnlijk de Olympische winterspelen in Vancouver. Ze brak haar enkel en hielbeen en scheurde haar enkelbanden.

Rentree

Volgens de Nederlandse is het nog te vroeg om te speculeren over een rentree. "Eerst duurt het nog vier weken alvorens we kunnen zien in hoeverre het bot hersteld is. Voor mij staat volledig herstel voorop", zegt Timmer.

"De artsen hebben me gewaarschuwd dat ik niets moet forceren omdat ik anders het risico loop van blijvend letsel en dat wil ik ten koste van alles voorkomen."