ROTTERDAM - Kevin Hofland en Andwélé Slory zijn op tijd fit voor de competitiewedstrijd van Feyenoord zondag tegen ADO Den Haag.

Het tweetal lag afgelopen zondag tijdens het duel met FC Utrecht (0-0) ziek op bed. Ze trainden donderdag weer mee met de spelersgroep van de Rotterdamse club.

Jon Dahl Tomasson oefende nog apart. Hij kan mogelijk ook in actie komen tegen ADO Den Haag. Karim El Ahmadi mist het duel wegens een hamstringblessure.

Giovanni van Bronckhorst ontbreekt wegens een schorsing.

Afellay

 Ibrahim Afellay kan vrijdagavond met PSV in actie komen tegen Sparta. De middenvelder heeft volgens trainer Fred Rutten nauwelijks meer last van zijn teenblessure. Jan Kromkamp, Manco en doelman Bas Roorda ontbreken nog wel in het keurkorps van de nummer twee van de eredivisie.

Rutten verwacht een sterk Sparta. ''Dit kan een heel lastige wedstrijd worden. Ze hebben een aantal spelers met veel talent die spierballen gaan tonen'', blikte de hoofdtrainer van PSV donderdag op de website van zijn club vooruit op het uitduel.

'' Zij willen reageren na de nederlaag van afgelopen weekeinde tegen VVV. De trainer heeft hen al een vrije dag afgenomen. En volgens mij heeft Sparta daar altijd goed op gereageerd. Zo hebben ze ook al van Feyenoord gewonnen.''