AMSTERDAM - Viervoudig wereldkampioen Formule 1 Alain Prost denkt niet dat Kimi Raikkonen gedisciplineerd genoeg is om na zijn sabbatical van een jaar weer terug te keren in de koningsklasse van de autosport. Dit zegt hij tegen de radiozender Europe 1.

"Als je een jaar pauze neemt, moet je fysiek en mentaal serieus bezig blijven", vertelt de 54-jarige Fransman. "Hij is een geweldige coureur, maar binnen Ferrari gingen ook klachten over zijn afstandelijke houding."

"Het wordt misschien moeilijk voor hem om de twijfelaars over te halen om hem te vertrouwen voor 2011", vervolgt Prost, die zelf in 1992 een sabbatical nam om een jaar later de titel te pakken. "Hij is een beetje lui en houdt van feesten en drinken."

McLaren

Raikkonen reed de afgelopen drie jaar voor Ferrari. 'The Iceman' wordt komend seizoen vervangen door tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso.

De Fin was nog in de markt voor een stoeltje bij McLaren, maar de Britse renstal koos uiteindelijk voor de nieuwe wereldkampioen Jenson Button.

De 30-jarige coureur nam hierna de beslissing om het volgende seizoen in het rallyrijden uit te komen.