UTRECHT - Han Berger blijft voorlopig aan als technisch directeur van FC Utrecht. Berichtgeving dat hij per direct bij een club uit Japan aan de slag zou gaan, wees hij donderdag met klem van de hand. "Ik heb nog nergens getekend en dat zal op korte termijn ook zeker niet gebeuren. Ik blijf, als het aan mij ligt, minimaal tot de winterstop in dienst bij Utrecht."

Berger was de afgelopen weken naar eigen zeggen in "Azië" om enkele verkennende gesprekken te voeren met mogelijke nieuwe werkgevers. "Met volledige toestemming van FC Utrecht. Tijdens de afgelopen saneringsperiode is ook van mij een loonoffer gevraagd. Daar heb ik in toegestemd. Tegelijkertijd is contractueel vastgelegd dat ik bij een substantiële verbetering naar een buitenlandse club zou mogen vertrekken."

De technisch directeur zegt zich te hebben geërgerd aan de berichtgeving over zijn persoon. "Ik was de afgelopen weken niet bereikbaar en er is van alles geschreven over me. Voorlopig ben ik echter gewoon in dienst van Utrecht. Berichten dat ik ergens een nieuw contract zou hebben, zijn veel te voorbarig. Misschien kom ik wel helemaal niet tot overeenstemming met een club en blijf ik hier."