NYON - De Europese voetbalbond UEFA heeft woensdag namen van vijf clubs prijsgegeven die betrokken zijn bij het grootscheepse gokschandaal.

Het gaat om de Albanese clubs KF Tirana en KS Vllaznia, het Letse FC Dinaburg, het Sloveense NK IB Ljubljana en Honved Boedapest uit Hongarije.

Zeven wedstrijden staan bij de UEFA onder verdenking van bedrog.

Champions League

Deze verdachte duels speelden zich af in juli en augustus van dit jaar tijdens de kwalificatieronden van de Champions League en de Europa League. Los van deze wedstrijden onderzoekt de UEFA de mogelijke betrokkenheid van drie arbiters en één andere official bij de malversaties.

De UEFA belegde woensdag een vergadering naar aanleiding van de onthullingen vrijdag van het openbaar ministerie en politie in het Duitse Bochum. Beide instanties hebben onderzoek gedaan naar fraude in het Europese voetbal waarbij zo'n 200 duels in negen landen onder verdenking staan. Nederland hoort daar niet bij.

De UEFA liet woensdag weten dat in samenwerking met de betrokken nationale bonden zo snel mogelijk aangifte zal worden gedaan tegen de clubs, de spelers en de officials die in de sportieve fraude bij de zeven verdachte duels een rol hebben gespeeld.