LONDEN - Tottenham Hotspur heeft Chelsea uit het toernooi om de Engelse League Cup geknikkerd en de eindstrijd bereikt. De Spurs wonnen de Londense derby liefst met 5-1.

Dat was meer dan genoeg om de nederlaag in het eerste halve-finaleduel op Stanform Bridge (2-1) twee weken geleden ongedaan te maken. Bovendien kwam er een rigoureus einde aan een serie van 26 wedstrijden zonder zege in het onderlinge vergelijk.

Hasselbaink werd in het begin van de tweede helft uit het veld gestuurd. Hij zou Teddy Sheringham hebben geslagen. In werkelijkheid was landgenoot Mario Melchiot de boosdoener. Chelsea

Davies en Rebrov maakten het vervolgens nog een stuk erger. Het redden van de eer door Forssell was geen troost. Boudewijn Zenden stond bij Chelsea eindelijk weer eens in de basis, maar viel geblesseerd uit.

Arsenal wint inhaalduel

ArsenalLeicesterNewcastleLiverpoolLeedsManchester United

Giovanni van Bronckhorst wees zijn Engelse werkgever de weg. De oud-Feyenoorder mocht van trainer Wenger in de basis beginnen, evenals Dennis Bergkamp, en stelde dat vertrouwen niet teleur. Hij opende de score na ruim een half uur.

Vlak voor rust maakte Thierry Henry er 0-2 van. Izzet deed ver in de tweede helft iets terug namens Leicester. De Franse aanvaller Wiltord, tien minuten voor tijd in de ploeg gekomen voor Bergkamp, had het laatste woord.

/DOSSIERPremiership