AMSTERDAM - Louis van Gaal kan nog steeds op de steun van de clubleiding van Bayern München rekenen. Ondanks een reeks slechte resultaten hoeft de trainer nog niet uit te kijken naar een nieuwe baan.

"We hebben hem voor de komende weken onze volledige steun gegeven", vertelde Bayern-manager Uli Hoeness dinsdag. "We streven samen naar een oplossing voor de problemen."

Ook voorzitter Franz Beckenbauer zei dat Van Gaal de juiste man voor Bayern blijft. "Hij is alleen nog op zoek naar de juiste formule." Bayern München staat momenteel zevende in de Bundesliga met zes punten achterstand op koploper Bayer Leverkusen.

Obstakel

Van Gaal staat woensdag voor zijn volgende obstakel. De geplaagde coach moet het Champions League-duel met Maccabi Haifa winnen om kans te blijven maken op een plek in de achtste finales. De ploeg is daarnaast afhankelijk van het resultaat tussen Bordeaux en Juventus.

Haifa is op papier een zwakke tegenstander, maar Van Gaal denkt niet dat zijn ploeg een zekere overwinning kan binnenhalen. "Die fout maak ik niet. Ze zijn absoluut geen lichte tegenstander en het gaat niet makkelijk worden", meldde de oefenmeester dinsdag.

Van Gaal mist woensdag zijn sterspelers Arjen Robben en Franck Ribery. Beide voetballers kampen nog met een blessure.

Toni

Luca Toni heeft het ondertussen helemaal gehad met Louis van Gaal. De Italiaanse aanvaller van Bayern München vertelde op de Italiaanse televisie over zijn moeizame relatie met de Nederlandse trainer.

"Ik heb al vier maanden problemen met hem. Alles heeft zijn grenzen. Onze relatie is zo goed als over", aldus Toni tegen Rai 3.

Toni sprak ook zijn ambities uit om terug te keren in het Italiaans elftal. "Ik wil terug naar de Serie A om te scoren en weer een plek in het nationaal team te veroveren", verklaarde Toni tegen Gazzetta dello Sport.