AMSTERDAM - De kans is groot dat ook volgend jaar een Grand Prix in Groot-Brittanië verreden zal worden. Silverstone-directeur Richard Phillips vertelt aan de BBC dat een overeenstemming met de Formule 1 binnen bereik is.

"Ik geloof niet dat er nog hordes te nemen zijn, we zijn nu bezig met de laatste details van de overeenkomst", onthult de directeur. "Ik ben vrij overtuigd van een Grand Prix op Silverstone volgend jaar."

"Er zijn veel details om nog af te ronden en een fout kan je ver terug werpen in het proces", vervolgt Phillips. "De duivel schuilt in de details. Maar we zijn dichtbij, zeer dichtbij. We willen een contract met de minimale lengte van tien jaar."

Donington Park

Lang leek het erop dat Donington Park vanaf volgend seizoen het vaste onderkomen zou worden van de Britse GP. Het circuit faalde echter om de renovatie rond te krijgen om vanaf 2010 de race te huisvesten. Daardoor kwam het legendarische Silverstone weer in beeld.

De gesprekken tussen beide partijen verliepen niettemin moeizaam. Bernie Ecclestone gaf daarop aan dat hij op 9 december een beslissing neemt over het lot van de Grand Prix van Groot-Brittannië. "Als er dan nog geen contract is, komt er geen Brits GP", was de Formule 1-baas resoluut.

Opzij zetten

In juli van dit jaar werd na 23 jaar trouwe dienst besloten om Silverstone opzij te zetten voor Donington Park.

Sinds het ontstaan van de Formule 1 in 1950 is er altijd een Grand Prix in Groot-Brittannië gehouden.