MELBOURNE - De finale van het vrouwentoernooi van de Australian Open gaat opnieuw tussen Jennifer Capriati en Martina Hingis. De Amerikaanse titelverdedigster was in de halve eindstrijd met 7-5 3-6 6-1 te sterk voor de Belgische Kim Clijsters. Hingis versloeg Capriati's landgenote Monica Seles met 4-6 6-1 6-4.

Hingis staat voor de zesde keer op rij in de eindstrijd. Ze won het toernooi in 1997, 1998 en 1999. In 2001 werd ze in de finale verrassend verslagen door Capriati. De Amerikaanse won vorig jaar ten koste van Clijsters eveneens Roland Garros.

Van de zestien voorgaande ontmoetingen tussen de twee wist Hingis er twaalf te winnen. De laatste twee winstpartijen gingen echter naar Seles. De Amerikaanse, die in totaal vier keer in Australië won, nam het initiatief in de eerste set.

Hinigis had geen antwoord op de krachtige slagen van haar opponente. In de tweede set kwam de Zwitserse echter sterk terug. Ze liet Seles naar alle kanten van de baan rennen en won met 6-1. In de derde set bleef Hingis goed spelen en moest Sales het afleggen tegen de ontketende Zwitserse.

/SPORTMartina Hingis bereikt halve finale