RIJSWIJK - Een man én een doelpunt meer waren voor Anderlecht dinsdagavond in de Champions League niet voldoende om Bayern München te verslaan. De Belgen, in eigen land met zeven zeges op rij koploper, gaven de Duitsers een kwartier voor tijd de gelegenheid een punt uit Brussel weg te halen (1-1).

Vrij snel na de hervatting kwam Anderlecht in het duel in groep A op voorsprong. Mornar tikte de bal achter doelman Kahn, na een prachtige actie van Aruna Dindane op de flank. Bayern, met Makaay, speelde in die fase al met een man minder.

Pizarro

Pizarro kreeg na ruim een half uur zijn tweede gele kaart van de Spaanse scheidsrechter Cantalejo. Na de openingstreffer kwam Anderlecht toch onder druk. Santa Cruz maakte de 1-1. Hij kopte raak na een fraaie voorzet van de rechterkant van Salihamidzic.

Celtic

Celtic, dat eerder verloor van Bayern, won thuis van Lyon met -0. Het eerste doelpunt werd gemaakt door Miller. De invaller scoorde uit een voorzet van Larsson. Nummer twee kwam op naam van Sutton. Celtic had in het eerste deel al op voorsprong moeten komen, maar Thompson miste een strafschop.

Arsenal

Arsenal heeft ook zijn tweede wedstrijd in groep B van de Champions League niet kunnen winnen. De Londense formatie speelde in Moskou gelijk tegen Lokomotiv, 0-0. Twee weken geleden was Arsenal de race begonnen met fors verlies op Highbury tegen Inter. Ook voor de Russen, met oud-PSV'er Khokhlov als spelverdeler, betekende de remise het eerste punt in het internationale seizoen. Gezien het wedstrijdbeeld konden beide partijen vrede hebben met het resultaat. Lokomotiv had voor de rust de betere mogelijkheden, Arsenal in deel twee. De leiding was in handen van de Nederlander Jan Wegereef.

Inter

In een aantrekkelijk duel won Inter van Kiev (2-1). Enkele minuten voor tijd werd de van een blessure herstelde invaller Vieri matchwinner. De Italianen namen in San Siro door verdediger Adani de leiding. Daarna werd een treffer van de jarige (24) Van der Meyde afgekeurd. Kiev kwam op gelijke hoogte door Fedorov, die een fout van Inters doelman Toldo afstrafte.

Sociedad

In groep D behaalde Sociedad vooral door goed keeperswerk van Westerveld bij Galatasaray (2-1) zijn tweede opeenvolgende zege. Vooral na de gelijkmaker van Hakan Sükür, na een uur, kwamen de Spanjaarden onder druk.

In een spaarzame uitval maakte Alonso het winnende doelpunt. Al na drie minuten was Sociedad op voorsprong gekomen. Kovacevic verraste de door Frank de Boer geleide defensie van de Turken. Hasan Sas van de thuisclub kreeg in de slotfase de rode kaart.

Juventus

Juventus verspeelde in deze poule ook nog geen punt. Door twee treffers van de Tsjechische international Nedved wonnen de Italianen bij Olympiakos, 2-1. Door Stoltidis waren de Grieken nog wel op voorsprong gekomen. Bij Juve kreeg Davids, van het begin van de partij, de gele kaart.