AMSTERDAM - Ronald Koeman verwacht niet dat AZ dit seizoen nog kampioen kan worden. De coach van de Alkmaarse club denkt dat de achterstand op koploper FC Twente misschien te groot is.

"Je moet altijd voor het hoogste gaan, maar ik wil wel reëel zijn", zegt de oefenmeester vrijdag op de website van de landskampioen.

Koeman noemt de achterstand in punten groot. "Misschien wel te groot. En als mensen dan om de titel roepen als je bijna twintig punten achterstaat, vind ik dat niet reëel."

Plaats vier en vijf

De coach van de geplaagde voetbalploeg wil eerst kijken naar plaats vier en vijf. "In de periode tot aan de winterstop moeten we ervoor zorgen om richting FC Utrecht en Feyenoord te komen. Met een goede tweede helft van het seizoen kunnen we dan de doelstelling halen om minimaal vijfde te worden."

AZ staat na dertien wedstrijden achtste met zestien punten achterstand op Twente en heeft respectievelijk drie en vijf punten minder dan Utrecht en Feyenoord. Koeman noemt nu het bekertoernooi de kortste weg naar succes. "We hebben ongelukkig geloot tegen Feyenoord, maar het is zeker niet onmogelijk om hen te verslaan."