LONDEN - De clubs uit de Premier League hebben donderdag een voorstel om Celtic en Glasgow Rangers toe te voegen aan de Engelse competitie afgewezen. Dat maakte de Engelse voetbalbond FA bekend.

Volgens een verklaring van de FA is de toevoeging van de twee topclubs uit Schotland ''niet wenselijk en niet haalbaar''.

Phil Gartside, de voorzitter van Bolton Wanderers, had voorgesteld Celtic en Glasgow Rangers op te nemen in de Engelse Premier League.

Hij kreeg echter niet de benodigde steun van dertien van zijn negentien collega's. De twee aartsrivalen uit Glasgow maken al jaren de dienst uit in Schotland en zagen daardoor wel wat in een overstap naar de veel interessantere Engelse topcompetitie.

Slagroom

In Schotland werd opgelucht gereageerd op de mislukte overstap van Celtic en Glasgow Rangers naar de Engelse Premier League.

''Die twee clubs zijn toch de slagroom op de taart voor onze competitie'', aldus Hibernian-manager John Hughes. ''Het is jammer voor hen, maar ik ben blij dat ze deel uit blijven maken van het Schotse voetbal.''