AMSTERDAM - Rusland staat zaterdag en woensdag tegenover Slovenië met als inzet een ticket voor het WK in Zuid-Afrika.

Hoewel de tegenstander 37 plaatsen lager staat op de FIFA wereldranglijst, waakt bondscoach Guus Hiddink voor onderschatting.

"Die ploeg heeft een verschrikkelijk sterke defensie", vertelt de Nederlander aan De Telegraaf. "Dat blijkt ook wel, want in tien kwalificatieduels kregen ze slechts vier treffers tegen."

Rusland, nummer twaalf van de wereld, begint de tweeluik in eigen land. Hiddink moet het dan waarschijnlijk doen zonder Yuri Zhirkov. De vleugelspeler van Chelsea kampt met knieproblemen. De Sloveense selectie kent vooralsnog geen blessures.

Mooie reeks

Wanneer het Russische elftal zich kwalificeert voor het wereldkampioenschap zet de 63-jarige trainer een mooie reeks voort. Hiddink was de afgelopen drie edities als bondscoach actief op een WK.

In 1998 leidde hij Oranje naar de halve finales in Frankrijk, waar de ploeg na strafschoppen verloor van Brazilië, en vier jaar later herhaalde hij het kunstje met thuisland Zuid-Korea. In Duitsland (2006) wist hij met Australië de achtste finales te bereiken.