PARIJS - Tennisser Rafael Nadal is woensdag in de tweede ronde van het Masters-toernooi in Parijs ontsnapt aan een vroegtijdige uitschakeling.

De Spaanse topper verloor tegen zijn landgenoot Nicolas Almagro de eerste set met 3-6 en moest in de tweede set liefst vijf wedstrijdpunten wegwerken om de partij uiteindelijk via de tiebreak weer in evenwicht te brengen: 7-6. De beslissende set ging met 7-5 naar de nummer twee van de wereld.

Almagro was er in vier eerdere ontmoetingen met Nadal nooit in geslaagd een set te winnen. Woensdag startte hij scherp in Parijs.

Nadat hij de tweede set ongelukkig in de tiebreak had moeten afstaan, was zijn verzet nog niet gebroken. De Spanjaard nam in de beslissende set brutaal met 3-1 de leiding.

Elektronisch oog

Nadal bleef een achterstand van 4-1 bespaard toen hij met succes een beroep deed op het elektronisch oog, hawkeye. De tennisvedette vocht zich terug naar 3-3, maar zag Almagro ondanks een spierblessure weer uitloper naar 5-3.

Nadal profiteerde vervolgens van de fysieke ongemakken bij zijn tegenstander, die zich steeds minder goed kon bewegen. Na 3 uur en 14 minuten bereikte Nadal alsnog de volgende ronde.

Federer

Roger Federer is wel al in de tweede ronde uitgeschakeld.

De Zwitserse tennisser verloor woensdagavond in Parijs verrassend van Julien Benneteau. De Fransman was de aanvoerder van de wereldranglijst in drie sets de baas: 3-6 7-6 (7-4) 6-4.