RIO DE JANEIRO - Na een afwezigheid van ruim twee jaar staat Ronaldo weer op de drempel van het Braziliaanse elftal. Volgens bondscoach Luiz Felipe Scolari is het bijna 100 procent zeker dat de spits van Inter op 6 februari zijn rentree maakt in het nationale team. Brazilië speelt op die dag in Ryad een vriendschappelijke wedstrijd tegen Saudi-Arabië.

De ploeg van Scolari komt op 31 januari in eigen land eerst nog uit tegen Bolivia. Voor dat duel nodigde de bondscoach van Brazilië achttien spelers uit. Ronaldo is voor die wedstrijd nog niet opgeroepen. De achttien geselecteerden zijn allen actief in de nationale competitie. Veteraan Romario (Vasca da Gama) is de grote afwezige.

Ronaldo was lang uit de roulatie wegens een slepende knieblessure. De afgelopen maand was hij uitgeschakeld door een dijbeenkwetsuur. Mogelijk maakt de tweevoudige Wereldvoetballer van het Jaar zondag zijn rentree in het basisteam van koploper Inter in de competitiewedstrijd tegen Venezia. Deze week voegde hij zich in elk geval weer fris en fit bij zijn teamgenoten die zich op een trainingskamp op Mallorca bevinden.

Ronaldo speelde op 9 oktober 1999 in en tegen Nederland voor de laatste keer in het Braziliaanse team (2-2). "Zijn trainer bij Inter, Hector Cuper, vindt het een goed idee om hem weer bij de selectie te betrekken. Dat zou zijn motivatie om zijn oude niveau weer te halen alleen maar ten goede komen", legde Scolari uit. Ronaldo is gebrand op een hoofdrol bij het komende wereldkampioenschap in Azië.