AMSTERDAM - Het is zo goed als zeker dat Brawn GP wordt overgenomen door Mercedes-Benz. De onderhandelingen bevinden zich in de laatste fase. De kans bestaat dat Mercedes al in 2010 deel uitmaakt van de naam van de renstal van teambaas Ross Brawn.

Dit bericht Auto Motor und Sport dinsdag. De overname wordt mogelijk uitgevoerd via het Arabische Aabar, dat voor 16 procent eigenaar is van 'Das Haus'. Als alles doorgaat, verdwijnt de naam Brawn GP direct weer.

Indien ook de onderhandelingen met McLaren met goed gevolg worden afgerond, staat het Mercedes vrij om Brawn nog deze winter van een nieuwe identiteit te voorzien. Mercedes en McLaren zitten tot eind 2011 aan elkaar vast.

Mogelijk geeft McLaren zijn fiat als het zich tot en met 2012 weet te verzekeren van levering van Mercedes-motoren. Ook heeft één en ander te maken met sponsorcontracten die zijn afgesloten met bijvoorbeeld Vodafone en Johnnie Walker.

Zilverpijlen

Het is de bedoeling dat Mercedes 75 procent van de aandelen van Brawn overneemt en dat de auto's veranderen in zilverpijlen, meldt de Duitse publicatie verder. Ironisch genoeg heeft McLaren eerder dit seizoen zelf de deur op een kier gezet voor deze overname.

Teambaas Martin Whitmarsh ging ermee akkoord dat Mercedes de komende twee seizoenen motoren zou leveren aan Brawn. Het eerste jaar is met winst van beide titels zó succesvol verlopen, dat Mercedes bereid is McLaren in de hoek te zetten ten faveure van Brawn.

Withmarsh

Er wordt gespeculeerd dat deze beslissing van Whitmarsh hem zijn positie kan kosten. Mercedes vertrekt ook bij McLaren omdat het team de afgelopen jaren enkele keren in opspraak is geraakt terwijl beide partijen het ook niet eens konden worden over projecten rond supercars voor de openbare weg.

Bij Brawn kan de fabrikant meer invloed uitoefenen.