HAARLEM - Dick Hulsebosch treedt per direct af als voorzitter van de noodlijdende voetbalclub HFC Haarlem.

''De discussies rond mijn persoon leiden te veel af van het echte werk: het vinden van financiële ondersteuning voor HFC Haarlem'', aldus Hulsebosch in een dinsdag uitgebrachte persverklaring.

De 120 jaar oude club Haarlem balanceert op de rand van een faillissement. De club heeft een schuldenlast van 900.000 euro. De belastingdienst is een van de grote schuldeisers en heeft beslag gelegd op tegoeden van de club.

De gemeente Haarlem weigert de acute financiële problemen op te lossen. De club heeft voor 1 december minstens drie ton nodig. Clubicoon Beer Wentink, voorzitter van de raad van commissarissen, is een reddingsactie gestart.

Haarlem is in de problemen geraakt doordat de bouw van een nieuw stadion niet doorging. Veel sponsors zijn toen afgehaakt. Hulsebosch wil niet langer dat er over zijn functioneren als voorzitter wordt gesproken en stapte daarom op.

''De ledenraad en het bestuur van de Businessfriends kunnen zich nu volop concentreren op het vinden van nieuwe sponsors."

"Ik hoop van ganser harte dat zij met de commissarissen en de vele vrijwilligers daarin slagen, want deze mooie club mag nooit verdwijnen'', aldus Hulsebosch.