AMSTERDAM - Sébastien Buemi verdedigt ook volgend seizoen de kleuren van Toro Rosso. Dit heeft hij zelf bevestigd. De Zwitser heeft zijn nieuwe contract te danken aan zijn goede prestaties in seizoen 2009.

Buemi liet tijdens het seizoen een stijgende lijn noteren in zijn prestaties. Was het eerst nog toeval dat hij in de punten finishte, later lukte hem dit op eigen kracht. In totaal scoorde hij zes punten voor het WK.

Ondertussen was de rookie duidelijk de sterkere van zijn teamgenoot Sébastien Bourdais en later Jaime Alguersuari, eveneens een debutant. "Uiteindelijk hebben Toro Rosso en ik een nieuwe afspraak gemaakt," vertelt Buemi aan Sport Dimanche.

Toyota

"Ik voerde ook gesprekken met andere teams, want het was hen niet ontgaan dat ik goede resultaten neerzette in het laatste deel van het seizoen. Toyota was bijvoorbeeld een optie, omdat zij nog geen coureurs onder contract hadden staan."

Toyota stopte echter met de Formule 1 waardoor deze deur voor Buemi in het slot viel. "Toyota was niet mijn enige kans, maar ondertussen ben ik altijd in gesprek gebleven met Red Bull, de eigenaar van Toro Rosso. Daarvoor heb ik ook getekend."

Alguersuari

Buemi verwacht dat Alguersuari aanblijft als zijn teammaat. "Daar ga ik wel vanuit. Testen is er bijna niet meer bij, dus ik neem aan dat het team Jaime halverwege heeft ingezet ter voorbereiding op een volledig seizoen."