AMSTERDAM - Nico Rosberg ziet een belangrijke taak weggelegd voor Jean Todt om de Formule 1 een groen imago aan te meten. De nieuw verkozen FIA-president moet er in de ogen van de Duitser alles aan doen om het beeld van de sport als geldverslindend en milieuvervuilend te veranderen.

"Ik denk dat ik het liefst zie dat Jean het imago van de Formule 1 een beetje verandert naar milieuvriendelijk. Het is discutabel of de sport wel zo slecht is voor het milieu, maar dat beeld bestaat in elk geval wel."

"Dus het is belangrijk om daar wat aan te doen, zoals dit jaar is gedaan met KERS, maar dan meer", aldus Rosberg tegen F1Today.nl

Progressie

"Het kan namelijk de interesse in onze sport flink reduceren als we er niets aan doen. Mensen hechten steeds meer waarde en belang aan het milieu, dus dat is een onderdeel waarop we progressie dienen te boeken."

"Jean Todt is competent en ik vertrouw dat hij het goed gaat doen, zowel voor de sport als de andere onderdelen van de FIA. Het is interessant om te zien waar hij mee op de proppen komt", besluit de scheidend Williams-coureur.