BREDA - In de dertiende competitieronde heeft NAC Breda zondag voor 17.000 toeschouwers 'buurman' Willem II met 4-0 opgerold.

De eindstand was al bij rust bereikt door doelpunten van Kurt Elshot, Kees Kwakman, Matthew Amoah en Leonardo.

Door de overwinning hield NAC aansluiting met de subtop van de eredivisie met 20 punten. Willem II zakte naar de onderste regionen met 13 punten.

Supporters

Spelers en staf van Willem II gaan alle kosten van de supporters bij de wedstrijd tegen NAC vergoeden. Trainer Alfons Groenendijk zei dit na afloop van het duel.

''De slechtste wedstrijd onder mijn leiding'', aldus Groenendijk. ''Een pak slaag. Onthutsend. Ik heb mijn eigen spelers niet herkend.''

Kosten

Groenendijk vond het triest voor de 600 à 700 fans die uit Tilburg naar Breda waren gekomen om Willem II te zien spelen. ''Voor hen was het de wedstrijd van het jaar. Wij speelden zó slecht. Het minste wat wij kunnen doen is om allen de kosten terug te betalen."

Wij zullen dat zeker doen, want wij hebben de fans de rest van het seizoen nog hard genoeg nodig. Vanaf morgen gaan we de ploeg bij elkaar rapen om deze schande, deze blamage uit te wissen.''