AMSTERDAM - Ajax-trainer Martin Jol heeft besloten de Argentijnse centrumspits Dario Cvitanich buiten de selectie te houden voor de topper tegen FC Twente. Volgens de keuzeheer is er wegens tactische redenen geen plaats in het team voor hem.

In vergelijking met de midweekse Europa League-wedstrijd tegen Dinamo Zagreb moet Siem de Jong bij Ajax plaatsmaken voor Gabri.

Steve McClaren lijkt bij de koploper van de eredivisie te kunnen beschikken over Wout Brama.

De verdedigende middenvelder zocht donderdag tegen FC Sheriff vroegtijdig de kant op nadat hij geblesseerd raakte aan zijn bovenbeen. Zaterdag trainde hij echter weer gewoon mee.

Junioren

Mario Been moet in de uitwedstrijd tegen AZ noodgedwongen een beroep doen op de 17-jarige Stefan de Vrij en de 18-jarige Bart Schenkeveld. De beide A-junioren krijgen op de bank de voorkeur boven aankoop Aleksandar Ignjatovic.

De Vrij keert terug in de selectie nadat hij in de thuiswedstrijd tegen RKC ook al plaatsnam op de bank en in het bekerduel tegen de Harkemse Boys zijn debuut maakte in het eerste elftal van Feyenoord.

PSV

Met Francisco Rodriguez in de selectie is PSV afgereisd naar Den Haag voor de uitwedstrijd tegen ADO. De Mexicaan kreeg in het midweekse duel tegen FC Kopenhagen een schop op de enkel en leek het duel te moeten missen.

PSV-trainer Fred Rutten lijkt toch een beroep te kunnen doen op de diensten van de verdediger. Danny Koevermans is ook weer aangesloten bij het eerste elftal van PSV. De spits probeert terug te keren na een hamstringblessure, maar zal naar verwachting nog niet ingezet kunnen worden.