BUENOS AIRES - Vingerafdrukken, blaastesten en drugshonden. Het zijn de nieuwe wapens waarmee de Argentijnse voetbalbond het geweld en vandalisme in en rond de stadions te lijf gaat. De primeur werd een doorslaand succes. Voor de risicowedstrijd tussen Racing Club en Boca Juniors in Buenos Aires werden honderd supporters aangehouden. Bovendien kregen er zeventig een stadionverbod.

De arrestaties betroffen supporters die in het bezit waren van drugs en door de honden opgespoord werden. Het stadionverbod ging naar de fans die niet door de blaastest kwamen, die steekproefsgewijs werd uitgevoerd. De zwaarste gevallen werden doorgestuurd naar een medisch centrum waar ze enige uren werden vastgehouden. Daarnaast hield de politie via de vingerafdrukken zeven man aan die op de lijst van gezochten stonden.

Met de stadsderby werd de competitie in Argentinië hervat. Die lag sedert 31 augustus stil na de ongeregeldheden bij de wedstrijd tussen Boca Juniors en Chacarita Juniors waarbij zeventig gewonden vielen. Een rechter bepaalde daarna dat de competitie twee weken werd stilgelegd.