AMSTERDAM - Giancarlo Fisichella volgend seizoen weer wedstrijden rijden. Lang leek het er op dat de Italiaan zijn dagen zou slijten als testcoureur bij Ferrari. 'Fisi' meldt echter dat hij met verschillende teams in onderhandeling is voor een stoeltje in 2010.

Fisichella heeft sowieso een contract met Ferrari als test- en reserverijder. Daarnaast is hij vrij om te racen. Het lijkt erop dat de 36-jarige alles op alles zet om van die mogelijkheid gebruik te kunnen maken.

GPweek meldt dat de Italiaan met verschillende teams in gesprek is en dat hij er vertrouwen in heeft dat er iets moois uitrolt. Toro Rosso is naar verluidt één van de teams waarmee hij in gesprek is. Gezien de motorendeal die Ferrari met het team heeft, lijkt dat geen gekke optie.

Quadback

Een ander mogelijkheid, eveneens vanwege de link met klantenmotor Ferrari, is het uit BMW-Sauber voortkomende Quadbak, dat volgend seizoen mogelijk de plaats van Toyota op de grid kan innemen.

Fisichella zelf heeft bovendien een terugkeer naar Force India nog niet uitgesloten. "Waarom niet? Ze hebben hun rijders nog niet bevestigd. Het zou Force India kunnen worden, maar er zijn nog meer teams die nog geen rijders gecontracteerd hebben."