AMSTERDAM - Mark van Bommel is terug in de selectie van het Nederlands Elftal voor de oefeninterlands met Italië en Paraguay. De middenvelder ontbrak de laatste vier interlands vanwege een gebroken teen.

Ook Rafael van der Vaart zit ondanks zijn geringe speelminuten bij Real Madrid bij de groep. David Mendes da Silva en Glenn Loovens vielen af.

Bondscoach Bert van Marwijk nam eerder 25 spelers op in zijn voorselectie. Ibrahim Afellay, Nigel de Jong, Robin van Persie, Arjen Robben en Gregory van der Wiel zijn er ook weer bij, nadat ze de vorige interland in en tegen Australië misten.

Huntelaar

Van Marwijk heeft Klaas-Jan Huntelaar ondanks diens gebrek aan speeltijd bij AC Milan toch opgeroepen voor de oefeninterlands.

De Nederlander is bij de Italiaanse topclub inmiddels gedegradeerd tot derde keuze als spits, maar Van Marwijk wil Huntelaar nog niet laten vallen. ''Ik heb al vaker gezegd dat ik uitzonderingen maak voor spelers'', zei de bondscoach vrijdag in Zeist.

De selectie van Oranje

Doel: Piet Velthuizen (Vitesse), Michel Vorm (FC Utrecht), Maarten Stekelenburg (Ajax)

Verdediging: Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart), Edson Braafheid (Bayern München), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), John Heitinga (Everton), Joris Mathijsen (Hamburger SV) en Gregory van der Wiel (Ajax)

Middenveld: Ibrahim Afellay (PSV), Mark van Bommel (Bayern München), Orlando Engelaar (PSV), Nigel de Jong (Manchester City), Stijn Schaars (AZ), Wesley Sneijder (Internazionale), Rafael van der Vaart (Real Madrid) en Demy de Zeeuw (Ajax)

Aanval: Ryan Babel (Liverpool), Eljero Elia (Hamburger SV), Klaas-Jan Huntelaar (AC Milan), Dirk Kuijt (Liverpool), Robin van Persie (Arsenal) en Arjen Robben (Bayern München).